Miljöpartiet samarbetar gärna – men inte med SD

Miljöpartiet samarbetar gärna – men inte med SD

Maria Losman, gruppledare för MP i Regionfullmäktige svarar på SD:s insändare om vilka som kan tänkas samarbeta med Miljöpartiet.
SD påstår att Miljöpartiet flörtar med Alliansen. Jag tror att det Carita Boulwén syftar på är en intervju med mig i Hallandsposten där jag berättar den väldigt gamla nyheten att MP är öppen för samarbete med alla partier utom SD. Det har varit Miljöpartiets linje länge och det finns många kommuner och regioner som styrs i konstellationer där MP ingår. Exempel på det i Halland är Falkenberg som styrs av S, L, KD och MP och Laholm som styrs av KD, M, C, Trygghetspartiet, L och MP.

Men först är det val i september och sedan går det att se vilka partier som kan forma majoriteter. Väljare som vill fortsätta kunna köpa kostnadseffektiv förnybar el istället för att försöka bygga dyr och farlig kärnkraft kan rösta på Miljöpartiet. Det kan också väljare som vill ha möjlighet att leva och verka på landsbygden såväl som i städerna med god uppkoppling, kollektivtrafik och drivmedel med en ständigt ökad inblandning av förnybart så att vi tillsammans kan hejda klimatförändringarna. Väljare som inte vill se en vridning till det samhälle SD står för kan rösta på MP för att minska risken att andra partier faller för SD:s flörtande att få komma in i majoritetsstyren.

Miljöpartiet står för solidaritet med människor, djur, natur och kommande generationer. Om andra partier finner det provocerande så blir det svårt att samarbeta. Om den gröna ideologin tilltalar så rösta MP!

Maria Losman (MP)

gruppledare Miljöpartiet Halland

 

Svaret publicerades i Hallands Nyheter 9 feb 2022 och i Hallandsposten 10 feb 2022

Relaterade nyheter

Örebro län, 24 maj 2024

Land Lantbruk: Så vill de påverka politiken i EU

Örebro län, 22 maj 2024

Expressen: Det är KD:s politik som leder till slaktade kor

Uppsala län, 22 maj 2024

EU:s jordbruksstöd måste sikta på hållbarhet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter