Pressmeddelande

Lyssna

Miljöpartiet i opposition. Miljöpartiet konstaterar efter möte med Alliansen att det inte finns förutsättningar för fortsatt samarbete i majoritet i Region Halland under kommande mandatperiod.

Pressmeddelande 2018-10-09

Miljöpartiet i opposition

Miljöpartiet konstaterar efter möte med Alliansen att det inte finns förutsättningar för fortsatt samarbete i majoritet i Region Halland under kommande mandatperiod. Efter 25 års nära samarbete väljer Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att styra Region Halland utan Miljöpartiet. Detta efter att partierna i valet fått en egen knapp majoritet på 36 av 71 mandat - en majoritet baserad på endast ett mandat.

Miljöpartiet går därmed i opposition under de närmaste fyra åren.

”Vi beklagar att vi inte är med i majoriteten men vi kommer helhjärtat fortsätta att enträget driva klimat- och miljöfrågor, förebyggande av psykisk ohälsa, stärk psykiatrin, utveckla vården, kollektivtrafiken och kulturfrågorna i Regionen”, säger Svein Henriksen.

"Vi är oroade över hur den kommande majoriteten kommer hantera de allt viktigare frågorna om hur vår jord skall kunna bli en bra plats att leva på för nuvarande och kommande generationer", säger Maria Losman.

En hållbar Region Halland hade behövt ha med ett miljöparti i ledningen.

För vidare information kontakta:

Svein Henriksen, ledamot i Regionfullmäktige, tel 0706 108 198

Maria Losman, ledamot i Regionfullmäktige, tel 0709 600 219

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: