Krönika Anna Nordström: Ett parti med ryggrad

Krönika Anna Nordström: Ett parti med ryggrad

Under den gångna helgen var det Pride här i Värmland. Jag åkte dit och konstaterade med glädje att det var fullt med folk på plats. Det jag möttes av, förutom massvis av regnbågsflaggor, var glada och glittrande människor. Det var genuin glädje, sånt som man blir varm ända in i själen av. De leenden jag möttes av där kommer nog kunna värma mig ändå fram till vintern.

Att Pride även är ett politiskt ställningstagande syntes tydligt då många partier var på plats för att visa just sitt ställningstagande. Inte alla partier var där dock. För Miljöpartiet var det en självklarhet att delta, liksom alla andra år. Och det är också en av de anledningar som gjort att jag sållat mig till partiet, att det är ett parti i solidaritet med alla människor. Det är inte för inte som det är en av partiets grundidéer.

Jag tror inte att någon har missat regeringens förslag på att införa en angiverilag. Frågar du mig är det en fruktansvärd lag som inte är värdig ett demokratiskt samhälle. Det är just nu skrämmande vindar som blåser i vårt land och det är viktigare än någonsin att stå stadigt och principfast. Jag vet att vi är många som värnar om att mänskliga rättigheter ska gälla alla och inte bara den som är privilegierad. Jag tycker att det är oerhört viktigt med både partier och politiker som visar ryggrad och som visar att detta inte är en acceptabel väg att gå och att människovärden inte kan relativiseras.

En annan idé som format partiet är solidaritet med kommande generationer. Och en av anledningarna till att jag vill kämpa för ett bättre, grönare och humanare samhälle är trots allt för mitt barns skull. Aldrig att jag i framtiden skamset vill behöva medge att jag bara stod och tittade på när samhället trasades sönder likt en auktoritär stat, eller när planeten mer eller mindre brann upp till följd av klimatkatastrofer. Jag vill kunna säga att jag stod upp för klimatet och att jag stod upp för medmänsklighet.

Relaterade nyheter

Karlstad, 29 juni 2023

Unga om Vålberg och Edsvalla

Karlstad, 27 augusti 2020

Olikhet är en styrka för Värmland

Karlstad, 26 januari 2016

Elevhälsan hbtq-certifierad!

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter