Event i Kungsbacka

Vi ser fram emot en engagerad och spännande vår, inte minst med valet till EU-parlamentet den 9 juni. Här är listan över planerade aktiviteter – häng med när det passar och hjärtligt välkommen!

Inför EU-valet: After Work 23 maj

En snabbare klimatomställning, en starkare demokrati och en friskare natur med lagstiftning som skyddar miljö och hälsa. Det är några av huvuddragen som Miljöpartiet går till EU-val på den 9 juni Våra toppkandidater Alice Bah Kuhnke, Pär Holmgren och Isabella Lövin är redan ute och kampanjar runt om i landet. Men vad kan vi göra i Kungsbacka?

Välkommen till Kungsbackas Grönaste After Work 2024, för trevliga och intressanta samtal i glada gröna vänners lag. Vi är på Rum 35, Hotell Halland, med start 18:30.

Alla hjärtligt välkomna med frågor, förslag, vänner eller kanske idéer om kommande aktiviteter eller inlägg i den lokala politiska debatten. Ibland har vi ett tema, kommunpolitiskt eller miljöpartistiskt. Den här gången kommer vi fokusera på EU-valet som bara är ett par veckor bort.

Ytterligare datum för Grön AW 2024: 29 augusti och 7 november

 

Kommunal politik

MP Kungsbacka har en ledamot i kommunstyrelsen, Maria Losman, som också tillsammans med Clas Rosander är gruppledare i kommunfullmäktige. Inför kommunstyrelsens möten träffas de som är intresserade för samtal kring vår kommunala politik, alltid med start kl. 18:00 i Stadshuset (eller digitalt). Hör av dig till Maria, maria.losman67@gmail.com, om du vill ha kallelse till dessa möten med genomgång av aktuella frågor i kommunen.

Kvarvarande mötesdagar våren 2024

– 27 maj
– 17 juni

Tidigare i år: Om mat och revision

Maten vi äter är en av viktigaste delarna i omställningen till ett grönare samhälle. Måndagen den 5 februari, klockan 18.00, var Lisa Lindgren, Utvecklare Hållbarhet/livsmedel på Kungsbacka kommun, på besök och berättade mer för oss om hur kommunen arbetar för att göra alla måltider som serveras i skolor och på kommunens olika boenden så hållbara och klimatsmarta som möjligt.

Måndag 19 februari  kl 18:00 var det som vanligt möte på temat “Inför KS”, alltså om de ärenden som avhandlas på kommunstyrelsens nästa möte och i de nämnder vi finns representerade. Att delta där är ett utmärkt sätt inte minst för nya medlemmar att lära känna oss och vad vi arbetar med i kommunen. På just detta möte hade vi också besök av kommunrevisionens ordförande Birgitta Litsegård (s) som berättade mer om de granskningar av kommunens verksamheter som de gör. MP har ingen ledamot i revisionen så för oss är den här sortens uppdateringar särskilt viktiga. Kommunrevisionens rapporter finns på kommunens hemsida.

 

Möteslokalerna i Stadshuset nås via entrén här

Mycket matnyttigt på Klimatdagen

 

Energifrågorna fick sin del av uppmärksamheten på vår Klimatsmarta Dag 8 oktober. Här Christine Tidåsen från MP Växjö som förklarade en del grundläggande sammanhang från en grön utgångspunkt.

Ett tjugotal medlemmar – glädjande många nya – samlades den 8 oktober på Kolla-skolan för ett heldagsprogram om Klimatsmart mat, Klimatsmart energi, Skolfrågor och ett pass med frågor inför Miljöpartiets kongress i Örebro i november.

Riksdagsledamoten och utbildningspolitiska talespersonen Camilla Hansén och MP Kungsbackas ordförande, Ingegärd Salmose talade om skolfrågor med en grupp och parallellt med detta hade våra kongressombud Karin Färnlöf Clarin och Håkan Färnlöf en diskussion med andra om frågor inför MPs kongress i november. Valet av nytt språkrör efter Per Bolund var förstås också uppe till diskussion.

Till lunch serverades det klimatsmart mat och följdes av ett pass om just det ämnet med Catharina Glittsjö. Parallellt diskuterades klimatsmart energi, med  Ola Carlsson, bitr prof på Chalmers, Christine Tidåsen, debattglad medlem i MP Växjö och forskare på Linnéuniversitetet, och Johan Rosander, som avrundade med en presentation om klimatsmarta energival i vardagen.

Foto EU-flaggor: Guillaume Périgois på Unsplash.com

Alla event i Kungsbacka

Kungsbacka, 18 december 2023

9 juni – EU-val

Kungsbacka, 18 december 2023

5 juni – Världsmiljödagen

Kungsbacka, 13 december 2023

15 april Valupptakt och Idéverkstad

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.