Isabella Lövin, Janne Nyberg m.fl.: Varför får vi inte äta lax?

Lyssna

Miljöpartiet i Luleå och Miljöpartiet Norrbotten anordnar i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan ett öppet seminarium om dioxin i Bottenvikens lax och strömming: Varför får vi inte äta lax? Det äger rum på Lillan d. 13 februari kl 19-21.30.

EU har förbjudit export av lax och strömming på grund av höga halter av dioxin. Fiskälskare och fiskare förtvivlar och det är hög tid att ta reda på var utsläppen kommer ifrån! Därför anordnar vi nu ett öppet seminarium på temat den 13 februari klockan 19.00-21.30. Lokal: Lillan, Skeppsbrogatan 16, Luleå. Medverkande är:

  • Isabella Lövin, EU-parlamentariker (MP), journalist, specialitet fiskefrågor
  • Marie Aune, kemist, Livsmedelsverket
  • Emma Halldin Ankarberg, toxikolog, Livsmedelsverket
  • Sarah Josefsson, forskare, SLU
  • Kjell Strömbäck, ordförande i Kustfiskarförbundet

Moderator: Jan Nyberg, MP Luleå   
Det finns tid för anföranden, publikfrågor och diskussion. Vi bjuder på fika. Seminariet är såklart öppet för alla. Varmt välkommen!  

p.s Fredagen d. 14/2 kommer Isabella Lövin också att besöka Luleå tekniska universitet, där hon talar om hur det är att arbeta som europaparlamentariker och om spelet bakom kulisserna. Samtalet anordnas av statsvetenskapliga enheten på LTU och kommer att hållas i A-huset, sal A109, kl. 12-13. De första trettio besökarna får en lunchmacka!

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: