Kommunlistan

Här är våra kandidater till kommunfullmäktige

#1 – Evelina Rydeker

Evelina motiveras av att fortsätta göra Luleå bättre. Ett mål är att bevara grön infrastruktur, som betyder nätverk av natur som bidrar till fungerande livsvillkor för växter och djur och även till människors välbefinnande. I Luleå ser Evelina en plats där skärgård, skog och älv står som en fond mot en stark industri och blomstrande näringsliv.

#2 – Lothar Bellgardt

I Lothar möter man en människa med rötterna i den tyska skogen och ett långt samhällsengagemang bakom sig. Han brinner för en trygg och nära skola, hållbart skogsbruk och att bygga ett naturligt och nära liv för kommunens invånare.

#3 – Malin Svedjeholm

Jag har alltid varit engagerad för miljön och jobbat för förändring på olika sätt. Politiken är ett viktigt verktyg och när jag ville in i den fanns bara Miljöpartiet. MP är det enda partiet med en ansvarsfull politik för en bättre framtid. Vi  är orädda och har ett långsiktigt perspektiv.

#4 – Stig Sörlin

Miljöpartiet blev mitt parti för att det är det enda partiet som knyter ihop dåtid, nutid och framtid. När jag var liten var jag väldigt ofta, minst någon dag varje vecka, hos mina morföräldrar. De hade en liten gård med 10-15 kor, tjurar, grisar, höns, häst och naturligtvis en katt. Tala om att vara föregångare, de inpräntade i mig begreppet ekosystemtjänst långt innan begreppet fanns.

#5 – Annika Eriksson

Annika brinner för hållbar samhällsutveckling, miljö, klimat och kulturlivet. Annika bor med sambo på Bergviken och jobbar till vardags på Länsstyrelsen.

#6 – Sven Persson

Sven är en känd cyklist i Luleå och brinner för att få fler att att välja cykeln för vardagstransporter. Att dagligen cykla till och från skola och arbete har många fördelar, där Sven ser hälsovinsterna som de viktigaste.

#7 – Anna Svahn Eriksson

#8 – Nicklas Sandström

#9 – Johan Lindberg

#10 – Nathalie Elfgren

#11 – Kamar Eddine Abdessamad

#12 – Margareta Landström Karlsson

#13 – Roger Larsson

#14 – Siw Ahlfort

#15 – Martin Karlsson

#16 – Susanne Sundström

#17 – Risto Pekkala

#18 – Sofia Hagsand

#19 – Jan Nyberg

#20 – Mia Tossavainen

#21 – Thomas Karlsson

Relaterade nyheter

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter