Jenny Thörnberg

Gruppledare, Ledamot i Barn och Ungdomsnämnden, Ledamot i fullmäktige

Jenny Thörnberg
Härliga vallentuna Är gruppledare sedan 2021 var tidigare sen 2017 ordförande och har arbetat aktivt sedan 2014 som ledamot i Barn och Ungdsomsnämden och som ledamot i Fullmäktige. När jag inte är politiker är jag fotograf med egen studio, slöjd och bildlärare på en skola samt genomför en runstreak som började 1 maj 2019. Skolfrågor, barn med NPF, feminism och hur vi ställer om våra kommuner att bli mer klimatsmarta och hållbara är det frågor jag brinner mest för.
Jennys hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är vår tids stora ödesfråga. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer, våra barn och barnbarn.

Bostäder.

Alla behöver någonstans att bo. Vi vill bygga fler klimatsmarta bostäder och se till att alla har råd med en bostad.

Skola och utbildning.

Miljöpartiet vill att Sverige ska välja fortsatt väg framåt för skolan. Vi vill ha en jämlik skola och förskola där alla elever ges möjlighet att utvecklas och må bra. Skolsegregationen ska brytas.

Miljö.

Vi vill ha en hållbar värld, där alla kan leva goda liv. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden.

Migration och lika rätt.

Vi står upp för en öppen och human flyktingpolitik – och för fred, rättvisa och klimat i världen.

Jenny Thörnberg

Mer om Jenny Thörnberg

Jenny Thörnberg om politik

Sjävklart är miljöpolitiken det som mest engagerar, utan tydliga miljömål inom varje politiskt beslut blir vår framtid varken hållbar eller möjlig att se. Vi måste förstå att alla våra handligar stora som små påverkar och att lämpa över skulden på större företag eller andra inte i slutändan är det som gör den stora förändringen. 
Förutom det är skolfrågorna det som ligger närmast hjärtat då jag är utbildad lärare, jobbade som det i många år innan jag blev fotograf. Tror att skolan behöver anpassa sig till samhället som har utvecklasts mycket snabbare än skolan, där i vi fast i katedersamhälle trots att vårt sätt att samverka är helt annorludna nuförtiden.

Sen har vi fått mycket mer barn i behov av särkilt stöd, där vi måste tänka om hur vi undrvisar. Är själv mamma till två barn med extra stöd och ser själv att det ökar bland många andra barn. Vad detta beror på är svårt att säga, vårt klimat, våra miljögifter, förändragar i hur vi lever, datorer osv, finns många tankar få svar men vi måste ändå agera. 

Personligt

 När jag inte är fritidspolitiker jobbar jag 20% som slöjd och bildlärare på en montessoriskola i vallentuna. Det är samma skola som mina barn går i och jag gillar både att ha lite inblick i deras vardag som att arbeta med den pedagogiken.
Jag är utbildad lärare och jobbade i sex om som lärarare innan jag gick åter till mitt stora kalla att fotografera.

Den stösta tiden av veckan är jag Porträtt fotograf med egen studio i Åkersberga. I en stor studio med alla utrustning att både fotografera och printa alla mina bilder trivs jag galat, jag har hunder 8 år arbetat upp en stor kundkrets i hela norrort och jag älskar mitt jobb.

På den lilla fritid jag har umgås jag med familj, tränar dagligen med att springa, cykla eller simma då mina mål nu är Stocholm marathon och Laptiona Trialthon (ironman distans). Finns tid blir det säkert lite swimrun och halvmaror.

Hantverk gillar jag oxå, syr och drejar när tid finns och på sommaren driver jag en sommarkafe på min mans museum på Ljusterö.

Jag är även engagerad i nyanlända och ensamkomande och startade med karin Unnerstad upp Brottby Tillsammans där vi arbetar.

CV

Ledamot i Barn och Ungdomsnämden 2014-
Ledamot i Fullmäktige 2014-

Sekreterare i Vallentuna MP 2015-2017
Ordförande i Vallentuna MP 2017-