Magnus P Wåhlin

Gruppledare MP Växjö, PS-ledamot

Magnus P. Wåhlin "Pappa, ekoteolog och hemmaodlare"
Magnus Ps hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är vår tids stora ödesfråga. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer, våra barn och barnbarn.

Migration och lika rätt.

Vi står upp för en öppen och human flyktingpolitik – och för fred, rättvisa och klimat i världen.

Mat och jordbruk.

Vilken mat vi lägger på tallriken spelar roll. Vi vill ha ekologisk och klimatsmart mat på tallriken, nu. Mat som är god, näringsrik, giftfri och närproducerad mat.

Social rättvisa.

Mer om Magnus P Wåhlin

Magnus P Wåhlin om politik

Jag Sitter i kommunfullmäktige, i kommunstyrelsen och är ersätare i kommunstyrelsens arbetsutskott. Jag är också ordförande i kommunens hållbarhetsutskott. 

I utskottet har vi ansar för kommunens arbete med Agenda 2030 och ska i september 2019 presentera ett förslag till hållbargetsprogram för kommunen, det är väldigt spännande!

Jag har varit ordförande för MP Växjö i tre år men nu lämnat det uppdraget. Jag är språkrör för MP Kronoberg tillsammans med Marita Bengtsson sedan ett år tillbaka.

I komunpolitiken har jag mest fokuserat på integration, ensamkommande samt miljö och klimatfrågor såsom livsmedelsfrågan.

 

Personligt

Jag bor på Hovshaga i Växjö sedan 2004, flyttade till Växjö 1999 från Malmö där jag hade bott lång tid.

Har familj med två tonårsbar och Sara som jag lever med.På fritiden läser jag mycket, uppskattar kulturevenemang och odlar min trädgård, är särskilt svag för pelargoner och chili.

Tränar på gym ofta och spelar vollyboll när jag kommer åt. 

Älskar tågresor!

CV

Har arbetat som bartender och kock och i hemtjänsten.

Studerat teologi i Lund och Åbo samt en magister i ledarskap vid Uppsala universitet.

Arbetat som präst i Växjö stift sedan 1999. Först som församlingspräst i Alvesta, sedan Älghult, Lenhovda och Herråkra. Sedan 2001 stiftsadjunkt med ansvar för miljö, migration och internationella frågor.

Arbetat med utvecklingsarbete i Costa Rica, Etiopien och Eritrea.

Sedan 2010 skolpräst på S:t Sigfrids folkhögskola med ansvar för kursutveckling, konfirmander med mera.

Politiska uppdrag över tid: utbildningsnämnd, socialnämnd, kommunalt bostadsbolag, kommunens organisations- och personalutskott, kommunstyrelse, kommunfullmäktige. Ordförande i lokalavdelning och distrikt.

Tidigare erfarenheter av styrelsearbete: Ungdomens fredasförbund, Scouterna och Världsbutiken Karibu. Rättviseambassadör.

Sitter i styrelsen för Refarm Linné och Organic Cities Network Europe.