Tågstrul

DITT TÅG SKA GÅ!
När Mälardalstrafik och MTR tog över lovade de att det mesta skulle vara som vanligt. Men inget är som vanligt för tågresenärerna mellan Uppsala och Gävle. Helgen 2-3 juli ställdes 36 tåg in. På vardagarna är det dubbla inställda avgångar var och varannan morgon, med sena och oklara besked till resenärerna. Så här kan vi inte ha det. Trafiken måste fungera på en av Sveriges mest trafikerade sträckor.

Det är dags att ta kontrollen och ta tillbaka Upptåget!

Miljöpartiet vill att Region Uppsala ska:
* ta tillbaka Upptåget från Mälardalstrafik och bedriva trafiken i egen regi genom det helägda bolaget Gamla Uppsala Buss.
* i samarbete med Tierps kommun utreda möjligheten att starta lokförarutbildning i Tierp
* tillsätta en kriskommission där såväl Trafikverket, Mälardalstrafik, SL, SJ och MTR ingår. Syftet ska vara att utifrån pendlarnas bästa åtgärda de brister som drabbar resenärerna i stråket Uppsala-Stockholm.

 

Här kan du rapportera tågstrul för Mälartåg sträckan Uppsala-Gävle, Uppsala-Sala och Uppsala-Stockholm. Även om ditt tåg har gått som det ska kan du även använda formuläret för att rapportera sådant som försämrar kvaliteten på resan, som t.ex. dåligt städade tåg och icke fungerande toaletter.

Bakom enkäten står Miljöpartiet i Uppsala län. Du behöver inte ha alla uppgifter som vi efterfrågar men ju mer du fyller i desto bättre data får vi. Vi kommer använda materialet för att påverka Region Uppsala och Mälardalstrafik för att få en fungerande tågtrafik. Ditt tåg ska gå!

Rapportera tågstrul här

 

Relaterade event

Örebro län, 21 maj 2024

Föreläsning och Grön AW med Pär Holmgren, 31 maj

Örebro län, 25 april 2024

Café Grön med Alice Bah Kuhnke, 5 maj

Örebro län, 13 mars 2024

Grön AW med Daniel Helldén, 25 mars

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs om alla event