Elcykelpremie är perfekt för Helsingborg

Lyssna

Från och med idag får alla som köper en elcykel en premie. Regeringen inför en subvention vid köp av elfordon som inköps från och med den 20 september 2017. Det här är något som välkomnas av Thomas Rödin (MP) som arbetar politiskt med cykelfrågor i Helsingborg.

Det är klimatsmart att cykla

- Elcykel är något som uppskattas särskilt av många helsingborgare eftersom det underlättar att cykla i motvind och i uppförsbackar. Jag har själv sett att fler och fler runt om i Helsingborg köper en elcykel och sen ställer bilen. Elcykelpremien gör det enklare för fler att leva livet lite mer klimatsmart, säger Thomas Rödin (MP), 1:a vice ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.

Elfordonspremien betalas ut från och med 2018 men gäller som premie för privatpersoners köp av elcykel, elmoped eller elmotorcykel. Bidragsförordningen träder i kraft 1 januari 2018 men omfattar elfordon som säljs från 20 september 2017. Premien ska täcka upp till en fjärdedel av kostnaden för en elcykel eller elmoped upp till 10 000 kronor.

- Jag är ganska säker på att det innebär att ännu fler kommer välja att cykla i Helsingborg. Vi har ambitionen att Helsingborg ska bli en cykelstad, då underlättar den här formen av premier, säger Thomas Rödin.

- Det är också bra att premien gäller från och med idag så den som funderar på att köpa en cykel måste vänta tills den 1 januari 2018 utan kan köpa den idag och spara kvittot, säger Thomas Rödin som också är styrelseledamot i organisationen Svenska Cykelstäder.

För mer information:
Thomas Rödin
073-708 50 96

 

- "Elcykel är något som uppskattas särskilt av många helsingborgare eftersom det underlättar att cykla i motvind och i uppförsbackar. Jag har själv sett att fler och fler runt om i Helsingborg köper en elcykel och sen ställer bilen. Elcykelpremien gör det enklare för fler att leva livet lite mer klimatsmart."