Våra frågor A-Ö i Helsingborg

Politik som gör skillnad i Helsingborg

Vi har några få år på oss att ställa om för att bromsa klimatförändringarna. Varje förändring börjar någonstans lokalt. Därför måste Helsingborg fortsätta att vara i framkant och komma med lösningar för hur vi kan ställa om samhället. 

Miljöpartiet i Helsingborg vill se till att de lösningar som finns implementeras här. Vi vill bygga ett grönt, starkt och socialt hållbart Helsingborg. Vi måste möta klimatets utmaningar samtidigt som vi möter de sociala utmaningar som vi ser i Helsingborg.

Grön solidaritet är gränslös och genomsyrar alla val och beslut Miljöpartiet tar och uttrycks trefaldigt:
  • Solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet
  • Solidaritet med kommande generationer
  • Solidaritet med världens alla människor

Helsingborg har tagit många beslut som kan leda till ett mer hållbart samhälle och för att fortsätta på den vägen kan det ibland krävas tuffa beslut. Vi är beredda att ta de besluten. All hållbarhet handlar om tillämpad etik och om hur vi tillsammans förvaltar våra gemensamma resurser. Att få arbeta med att visa vägen till ett hållbart samhälle ger mening och livskvalitet. Vi vill ta det ansvaret.

Läs hela vårt kommunpolitiska program här.

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om vår politik i vår del av landet. Skulle du inte hitta svaret är du välkommen att kontakta oss.