Karlstad

Karlstad ska vara en öppen, hållbar och modern kommun där livskvalitet för alla Karlstadsbor och hänsyn om kommande generationer är i fokus. Vi vill stärka kommunens klimatarbete, säkerställa att alla barn får rätt till god utbildning och en trygg uppväxt, öka takten i kommunens jämställdhetsarbete och bygga en promenadvänlig och grön kommun.

 

Sedan kommunvalet 2010 har Miljöpartiet styrt tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.

 

Bli medlem | Presskontakt | Ge en gåva

Facebook | Instagram | Twitter | Youtube

 
 
 
 

Våra prioriteringar

Klimat.

Karlstad ska vara en föregångare i klimatarbetet. Vi kan hjälpa till att bromsa klimatförändringarna genom att skapa en grön promenadstad med ännu bättre kollektivtrafik och cykelbanor, mer klimatsmart byggande och klimatkloka inköp. Klimatet väntar inte. Vi gör vad vi kan. Nu

Skola och utbildning.

Vi vill ha en skola anpassad för det moderna samhället. Där behövs flexibilitet och förmåga att lära om. Vi tror att färdigheter i många språk kommer kommer vara en nyckel till framtiden, liksom en bra koppling till arbetslivet. Vi vill att lärare ska få tid att vara lärare!

Jämställdhet.

Miljöpartiet de gröna i Karlstad är ett feministiskt parti som kämpar för större möjligheter för människor att vara som de vill utan stereotypa könsroller och diskriminering.

Bostäder och stadsbyggnad.

Bygg promenadvänligt, och grönt! Bygger vi tätare får många närmre till jobbet, affären, skolan och kulturen. För att må bra behöver vi en hälsosam miljö med nära till gräsmattor, buskar och träd. Så många som möjligt ska lätt kunna gå och cykla till det mesta – självklart också till parker, närnatur och vacker arkitektur!

Miljöpartiet Karlstad

Kontakt