Kemikalier

Kemikalier

Varje dag kommer vi i kontakt med allt fler varor som innehåller giftiga ämnen. Användning av alla tusentals kemiska ämnen har gett negativa effekter på framförallt barns hälsa och på miljön. Miljöpartiet arbetar för att Karlstad ska vara en kommun där våra barn inte exponeras för giftiga kemikalier.

Skadliga kemikalier, däribland hormonstörande medel, finns överallt. Hormonstörande ämnen är särskilt kraftfulla och kan påverka foster och unga barn. Dessutom är kemikaliefrågan relaterad till klimatförändringar. I produktion av kemikalier uppstår ämnen som är mycket kraftfulla och påverkar växthuseffekten.

Miljöpartiet har varit drivande i kommunen för att fasa ut farliga kemikalier, främst från miljöer där barn och unga vistas. Vi vill öka ambitionerna i kommunens kemikaliearbete och vill säkerställa att de som jobbar med frågor som rör byggnationer, inne- och utemiljöer har god kunskap om kemikalier och dess påverkan på människor. Det gäller inte bara barn och unga utan i lika hög grad personer i fertil ålder som kan föra över kemikalier till sina bebisar.

 

 

Nyheter på Kemikalier

Karlstad, 1 mars 2024

Krönika Anna Nordström: Ett ödesval för klimatet

Karlstad, 19 juni 2016

Barnen och skolan står i första rummet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter