Kungsbacka har råd följa lagen

Vi har frågat kommunstyrelse och kommunfullmäktige om att använda lite av de senaste årens överskott till att hjälpa elever genom skolan.

Miljöpartiet har ingen plats i nämnden för Vård och Omsorg, inte heller i Gymnasium och Arbetsmarknad. Vi har däremot ställt frågor i kommunstyrelsen och på fullmäktige om inte de partier som styr kommunen kan tänka sig att använda en del av det beräknade överskottet till att hjälpa elever genom skola och gymnasium. Det ville de inte.

Våra förslag om mänskligare sätt att budgetera besvarades med att förvaltningarna redan samarbetar så bra. Vi tycker det verkar finnas utrymme för förbättringar. Det finns bättre sätt att använda skattepengar än att fatta beslut om till synes hårdare tag mot de som behöver samhällets stöd – som alliansen nyligen drev igenom i nämnden för Gymnasium och Arbetsmarknad utan protester. Förvaltningens tjänstepersoner beskrev dessutom tydligt att de flesta av de förslag från moderaterna som beslutades inte är lagliga.

Kungsbacka kan bättre. Dels för människors egen skull, dels för att i längden kostar det samhället mer att inte hjälpa människor. Moderaterna vill utmana lagen. Gör gärna det i riksdagen där lagarna beslutas, men använd inte Kungsbackas kommunala skattepengar till rättsprocesser. Det finns människor i vår kommun som behöver dem bättre.

Maria Losman och Clas Rosander, Miljöpartiet Kungsbacka

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: