Norrbottens riksdagskandidater

Våra kandidater till riksdagen

#1 Amanda Lind

Jag är uppväxt i Norrbotten och älskar denna del av landet. Den unika naturen. Människorna. Den gemenskap, mångfald och dynamik som präglar landskapet.

#2 Henrik blind

Jag har egentligen aldrig haft något val. Norrbotten är mitt öde. Här finns barktäkterna, härdarna, fångstgroparna som berättar historien om mitt ursprung. Här finner mina renar sin föda. Här är naturen ständigt närvarande. Markerna är naturens universitet där traditionella kunskaper förs vidare från generation till generation. Den kanske största av all mänsklig rikedom.

#3 Annika Eriksson

Jag vill göra det jag kan för att lämna efter mig en värld där det är gott att leva. Att sticka huvudet i sanden och hoppas på att någon annan, någon annanstans, någon annan gång ska göra någonting för att förhindra klimatkatastrofen är inte ett alternativ. Jag tror på demokratin och människors kraft att gå samman och lösa svåra problem.

#4 Henrik Ölvebo

Norrbotten är det gröna framtidslandet, det pratade vi om redan vid förra valet, och så har det ju också blivit. Jag skulle vilja påstå att vi har unika förutsättningar att visa vägen för resten av landet, hur samhälle och näringsliv ställer om till ett mer hållbart och modernt län.

Relaterade nyheter

Örebro län, 28 november 2023

NA Debatt: Akademin som en fri kraft i omställningen

Örebro län, 21 november 2023

Altinget: Miljöpartiet vill slopa betyget F

Örebro län, 19 november 2023

P4 Örebro: Jämn kamp i språkrörsvalet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter