Peter Sögaard

Med. Dr.

Peters hjärtefrågor

Integration och Likabehandling.

Klimatet och miljön.

Biologisk mångfald.

Jobb och näringsliv.

Peter Sögaard

Mer om Peter Sögaard

Peter Sögaard om politik

 

Hej! Mitt engagemang i Miljöpartiet började på 80-talet i Kungälv med att gå på möten och dela ut valsedlar, det var länge sedan nu.

Livet tog mig till Skaraborg där familjen etablerade en ekologisk grönsaksodling på 90 talet. Vi försåg stora delar av Skövde med närodlade ekologiska grönsaker. På 2000-talet utbildade jag mig inom molekylärbiologi och avslutade med en doktorshatt på Karolinska Institutet. Under tiden var jag anställd på Högskolan i Skövde, Mitt specialområde är teoretisk biologi.

 I dagsläget jobbar jag på Länsstyrelsen med Miljöersättningarna till Sveriges lantbrukare. Det har gett mig en god insikt i hur och vad som skall till för att öka takten mot de berörda miljömålen. 

Politiskt är jag Språkrör i Miljöpartiet de gröna i Skövde 2016 samt ersättare i fullmäktige och ledamot i Skövde Stadshus AB, allt inom Skövde kommun. Utöver de uppdragen är jag ledamot i Miljöpartiet Skaraborg och ersättare i Etik Prövnings Nämnden.

Jo just det, jag heter Peter Sögaard. Jag tror på en bättre framtid och att Sverige är på rätt väg, nu är det bara hastigheten som skall öka något så når vi generationsmålet snart. Kanske inte som det var tänkt 2020 utan något senare. Det är här vi gör skillnad vi miljöpartister med att argumentera för att takten skall ökas. Utöver miljömålen vurmar jag för vården. Vad är ett välfärdssamhälle om vi är rädda för att bli gamla på grund av att vi är osäkra om vården skall räcka till. Nej där måste en annan syn börja dominera snart.