Sidney Holm

Språkrör, oppositionsråd, ledamot i Kommunstyrelsen och Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden

Sidney Holm-Siborutorop
Sidneys hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Vi vill öka takten för att Sverige ska bli ett fossilfritt välfärdsland.

Miljö.

Vi vill ha en hållbar värld, där alla kan leva goda liv. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden. Vi vill satsa på ekologisk mat, förnybar energi, hållbara transporter och grön ekonomi.

Energi.

Vi vill göra Sverige till ett miljövänligt föregångsland där el och annan energi kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten.

Ekonomi och skatter.

Miljöpartiets princip är enkel – skatterna ska höjas på det som smutsar ner miljön och sänkas på det som är bra för miljön och skapar nya jobb. Under mandatperioden har vi höjt miljöskatterna ordentligt och investerat dessa pengar i miljön och klimatet.

”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.”

Mer om Sidney Holm

Sidney Holm om politik

Politik för mig handlar inte om att alltid driva igenom vad jag personligen, eller vad vi i Miljöpartiet anser vara bäst i varje enskild fråga. Huvudsaken är att inriktningen och den övergripande politiken blir långsiktigt hållbar.

Att arbeta politiskt handlar mycket om fingertoppskänsla, att kunna kompromissa och få till bästa möjliga lösning som inkluderar så många som möjligt, även kommande generationer.

Eftersom vi lever i en global värld får vi inte heller glömma bort att våra beslut påverkar andra, även utanför Nacka, Sverige, EU.

What goes around comes around….

Personligt

 

Jag är född och uppvuxen i Sverige men har även mina rötter hos Batakfolket på Sumatra. Jag är gift, har tre barn och bor sedan trettio år tillbaka i Nacka, femton minuter med cykel från Stockholms central.

Mitt första politiska förtroendeuppdrag fick jag för fyra år sedan, innan dess har jag jobbat nästan hela livet som småföretagare. Jag har ingen akademisk utbildning utan är helt självlärd, vilket kan vara en fördel då jag inte är inskolad i ett gammalt sätt att tänka.

För att lösa många av de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka krävs ett nytt sätt att tänka och förmågan till kreativt tänkande är en av mina största tillgångar.