Sidney Holm

Språkrör, oppositionsråd och ledamot i Kommunstyrelsen

Sidney Holm-Siborutorop
Sidneys hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är vår tids stora ödesfråga. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer, våra barn och barnbarn.

Miljö.

Vi vill ha en hållbar värld, där alla kan leva goda liv. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden.

Energi.

I vårt Sverige glittrar solceller på taken och till havs står parker med vindkraftverk. Nu är det dags att byta från kärnkraft och fossil energi till hundra procent förnybart.

Ekonomi och skatter.

Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. Vi vill ställa om till en ekonomi där vi byter, lagar och återanvänder istället för att slänga och köpa nytt. Vår princip är enkel: högre skatt på miljöförstöring, lägre skatt på det som är bra för miljön.

”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.”

Aktuella frågor för Sidney Holm

Mer om Sidney Holm

Sidney Holm om politik

Politik för mig handlar inte om att alltid driva igenom vad jag personligen, eller vad vi i Miljöpartiet anser vara bäst i varje enskild fråga. Huvudsaken är att inriktningen och den övergripande politiken blir långsiktigt hållbar.

Att arbeta politiskt handlar mycket om fingertoppskänsla, att kunna kompromissa och få till bästa möjliga lösning som inkluderar så många som möjligt, även kommande generationer.

Eftersom vi lever i en global värld får vi inte heller glömma bort att våra beslut påverkar andra, även utanför Nacka, Sverige, EU.

What goes around comes around….

Personligt

 

Jag är född och uppvuxen i Sverige men har även mina rötter hos Batakfolket på Sumatra. Jag är gift, har tre barn och bor sedan trettio år tillbaka i Nacka, femton minuter med cykel från Stockholms central.

Mitt första politiska förtroendeuppdrag fick jag för fyra år sedan, innan dess har jag jobbat nästan hela livet som småföretagare. Jag har ingen akademisk utbildning utan är helt självlärd, vilket kan vara en fördel då jag inte är inskolad i ett gammalt sätt att tänka.

För att lösa många av de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka krävs ett nytt sätt att tänka och förmågan till kreativt tänkande är en av mina största tillgångar.