Tibro

Lyssna

Välkommen till Miljöpartiet i Tibro, en ung lokalförening med mycket driv!  

Vi hoppas kunna fylla ett tomrum som länge funnits i Tibros politiska karta. Dels som Sveriges tredje största parti men även som representanter för den grupp Tibrobor som vill ha ett hållbart, inkluderande och öppet Tibro. Vi ser framåt för var Tibro skall vara om 10 år istället för att stå och trampa i vad Tibro var för 10år sedan. Ett arbete som är oerhört viktigt när det blåser kalla vindar genom Sverige, klyftorna i samhället ökar och rasismen smyger sig allt närmare våra hem. 

Vi är i nuläget en liten lokalförening som förhoppningsvis kommer växa sig större och större allt eftersom tiden går. Vi kommer driva våra frågor och utöka omfattningen av vår politik successivt, som vi växer och lär oss. Vi välkomnar alla som delar vårt intresse för en hållbar utveckling med hjälp av en grön politik, vi vill bli fler!

Med en röst på oss vet du att det finns en stark grönkraft i Tibro. Vi är entusiastiska, vi brinner för frågan och vi har mycket vilja i vår politik. 

MP Tibro's kandidater från vänster: Erik Lundgren (1:a) och Zacharia Abdul (2:a)
Våra prioriteringar

Skolan.

Skolan är en av samhällets viktigaste byggstenar. Här är 4 av Miljöpartiet i Tibro's förslag för att göra våra skolor till en bättre arbetsplats för både personal och elever.

Miljö.

I Vision 2017 nämns inte natur, miljö eller kilmat en enda gång, vi tycker det är fel. Vi vill att Tibro skall ta större ansvar för miljön och klimatfrågan. Detta är några av våra förslag:

Integration.

Våra representanter har tidigare jobbat med integration i kommunen och har både positiva och negativa erfarenheter. Tibro tar ett stort ansvar och är duktiga på det man gör, men det finns mycket som kan göras bättre. Här är ett av våra förslag.

Miljöpartiet Tibro

Kontakt