Fler nattåg och direkttåg från Helsingborg

Miljöpartiet i Helsingborg, Halmstad och Landskrona vill att deras kommuner gör gemensam sak för att få fler nattåg och direkttåg till och från Stockholm.

Gustaf Wiklund
Fler tåg från Knutpunkten Marcus Friberg vill att fler ska kunna åka nattåg till och från Stockholm istället för att flyga

Miljöpartiet i Helsingborg, Halmstad och Landskrona vill att deras kommuner gör gemensam sak för att få fler nattåg och direkttåg till och från Stockholm. Därför öppnar Miljöpartiet i respektive kommun för att tillfälligt gå in och stödja tågavgångar ekonomiskt med syfte att det ska bli enklare för privatpersoner och företag att resa klimatsmart.

Miljöpartiet vill även se en kraftsamling bland kommuner och bland näringslivet för bättre tågförbindelser. Idag väljer många att flyga men om tågförbindelserna blir bättre kommer fler att välja tåget.

Vi vill göra det enklare och skapa bättre möjlighet att resa klimatsmart. I min vardag möter jag många helsingborgare som efterfrågar fler direkttåg och nattåg mellan Helsingborg och Stockholm. Folk vill resa klimatsmart och då ska vi som kommun möta våra invånares behov, säger Marcus Friberg (MP), kommunalråd i Helsingborg.

 

Miljöpartiet i Helsingborg, Halmstad och Landskrona vill att deras respektive kommuner gemensamt:

  • utreder vilka förutsättningar det finns för att genom upphandling eller på annat sätt skapa fler nattåg och direkttåg till och från Stockholm.

  • samlar näringsliv och kommuner för att tillsammans kraftsamla för fler nattåg och direkttåg till och från Stockholm.

Vill du också vara med och göra Helsingborg till en grönare plats. Klimatet kan inte vänta. Bli medlem här.