Vem är Sofia Kamlund?

Vem är Sofia Kamlund?

INTERVJU med Sofia, eller Fia, Kamlund som är ny i Räddningstjänsten Skåne Nordväst. Fia brinner för lika rättigheter mellan alla människor och även för djur.

 

VEM ÄR DU?
Jag är 24 år och utbildad civilingenjör i teknisk nanovetenskap som nu doktorerar i biologi. Född och uppväxt i Helsingborg med en liten tur till Lund 2010. Sitter nu som ersättare i kommunfullmäktige, samt som ledamot i Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

VARFÖR MILJÖPARTIST?
Medlem blev jag ca 2011, efter att jag träffat olika representanter från partiet som inspirerat mig. Värderingarna har jag alltid haft, så valet av parti föll sig naturligt.

VAD BRINNER DU FÖR?
Jag brinner för lika rättigheter mellan alla människor och även för djur. Jag vill se ett värde i livet hos djur, oavsett vilket och att vi ska förstå att vi inte kan utnyttja någon bara för att vi har möjligheten. Jag brinner även för miljöfrågor och vill att vi ska lämna vidare den värld vi lånar av nästa generation i ett skick där de inte behöver betala för vad vi har gjort.

VILKET ÄR DITT VIKTIGASTE POLITISKA MÅL UNDER MANDATPERIODEN?
Jag vill se till att djurs rättigheter blir hörda på alla de ställen där de kan bli hörda, exempelvis vid upphandlingar. Jag vill även se till att utveckla Helsingborg som cykelstad, om fyra år ska helsingborgarna vara ett rörligare folk än idag.

HAR DU NÅGON OANAD TALANG?
Ja är ganska stark, har i år knäböjt 125 kg och marklyft 142.5 kg på en kroppsvikt av 62.8 kg, och utan att ha ätit animaliska produkter på flera år.

LYCKA TILL MED DITT POLITISKA ARBETE FRAMÖVER!

Har du frågor till Fia skriv i kommentarsfältet på Miljöpartiet i Helsingborgs facebooksida.

Relaterade nyheter

Uppsala län, 16 maj 2022

Miljöpartiets förslag till länsplan för regional transportinfrastruktur

Örebro län, 10 maj 2022

NA debatt Tygla konsumtionen och bygg det nya gröna folkhemmet

Värmland, 6 maj 2022

Fem argument mot svenskt NATO-medlemskap

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter