Annica Hjerling

Annicas hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Vi vill öka takten. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland.

Energi.

I vårt Sverige glittrar solceller på taken och till havs står parker med vindkraftverk. Nu är det dags att byta från kärnkraft och fossil energi till hundra procent förnybart!

Jämställdhet.

Människors möjligheter att leva sina liv ska inte begränsas av kön eller könsidentitet. Miljöpartiet är ett feministiskt parti, vi nöjer oss först när samhället är jämställt.

Rätt att må bra.

Många lider av stress och utmattning. Barn och ungas psykiska ohälsa har ökat. Trenden ska vändas. Vi vill göra psykiatrin för barn och unga köfri – och skapa ett samhälle där alla kan må bra.

Migration.

Vi står upp för en öppen och human flyktingpolitik – och för fred, rättvisa och klimat i världen. Det handlar om medmänsklighet, nu.

Bostäder.

Alla behöver någonstans att bo. Sverige ska fortsätta ha en ambitiös och grön bostadspolitik. Vi vill bygga fler klimatsmarta bostäder, för alla grupper i samhället.

Mer om Annica Hjerling

Annica Hjerling om politik

Kommunalråd i Haninge med ansvar för Hållbarhetsfrågor. Huvudsakliga ansvarsområden: Klimat, energi, miljö och folkhälsa samt personalpolitik ink jämställdhet. 1:e vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Personligt

CV

Uppdrag

  1. Kommunfullmäktige Haninge
    1. Ahmet Ugan
    2. Annica Hjerling
  2. Stockholms länsförbund För Krishantering
    1. Annica Hjerling