Sofie Dahlqvist

Kandidat till valet 2022

Jag kandiderar till valet för att jag vägrar att ge upp!

Jag vägrar tänka att det är för sent att rädda mänskligheten på denna jord – för det är ju inte för sent! Än. Ska vi hindra en katastrof måste vi agera nu och jag vill göra vad jag kan för att hejda klimatförändringarna.

Jag vägrar tro att ett samhälle inom planetens gränser skulle vara sämre än vårt samhälle idag. Som om dagens ekonomiska system och tron på en evig tillväxt lett till frid, fred och fröjd! Knappast, snarare större orättvisor och elände.

Jag vägrar att bidra till normalisering av rasism. Samhället måste ge alla människor lika möjligheter och bekämpa den strukturella rasismen – men också individen har ett ansvar tycker jag. Ett ansvar att aldrig tolerera rasism eller annan diskriminering och att alltid försöka vara öppen för olikheter.

Jag kandiderar till valet för att jag efter 27 år insett att jag själv kan ta makt över hur jag vill att samhället ska utvecklas. Jag tycker också att jag har ett ansvar att försöka ta den makten. Jag tycker att alla andra, och särskilt ni i min ålder och yngre, ska försöka lägga beslag på den makten ni med. För då tror jag det finns en chans att vi kan klara det här!

Snart är det val! Rösta gärna på mig, men framförallt, rösta på Miljöpartiet!

Aktuella frågor för Sofie Dahlqvist

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Aktuella frågor i region och kommun

Vännäs, 19 juni 2022

Politiker måste ta ansvar

Västerbotten, 17 juni 2022

Könsbekräftande vård

Skellefteå, 16 juni 2022

Budgetförslag 2022

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.