Irena Långberg

Ersättare i kommunfullmäktige, parlamentarisk grupp samt Söderåsens miljöförbund

Irenas hjärtefrågor

Barn och lärande.

Energi och klimat.

Ekologisk mat.

Irena Långberg

Mer om Irena Långberg

Irena Långberg om politik

Jag blev politiskt engagerad då Perstorps kommun 2009 tog beslutet att slopa en skoldag i veckan för förstaklassarna som en besparingsåtgärd. Som förälder och lärare blev jag frustrerad men kom fram till att istället för att protestera kunde jag själv vara med och delta i framtida politiska beslut som berör kommunens invånare. 

MP var det naturliga alternativet men möjligheten att rösta på partiet i kommunalvalet saknades. Då kontaktade jag alla MP-medlemmar i kommunen och deltog i att återuppväcka MP-avdelningen i Perstorp 2010, lagom till valet. MP fick ett mandat i kommunfullmäktige 2010 vilket vi fortfarande har. 

Under våra aktiva år i kommunen har vi blivit mer insatta i hur det politiska arbetet fungerar och motionerat om följande:

* Grön Flagg certifiera alla kommunens för- och grundskolor

* Kommunal miljödag

* Subventionering av bygglovstaxan för miljövänliga bygglov

* IKT (Information, Kommunikation och Teknik) i skolan

* Förnybar energi i kommunen

* Giftfri vardag i förskolan

* Gång-, cykel och ridvägar

Våra senaste motioner handlade om skolmaten, förslag på förbättringar för barn i kommunen (barnkommunen Perstorp) samt personligt ombud för personer med psykisk funktionsnedsättning.

Kontakta oss gärna med ideér och förslag på hur vi kan förbättra ett levande, attraktivt och grönt Perstorp!

MP:s politik vilar på solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, kommande generation och världens alla människor. 

 

 

Personligt

Född, uppvuxen och fortfarande boende i natursköna Perstorps kommun.

Övrigt: Gillar att baka kakor och att äta dem, lyssnar gärna på balkanmusik, tittar på/läser engelska pusseldeckar (Agatha Christie!), Eurovision Song Contest-fantast, dansar gärna orientalisk dans, gillar att resa/uppleva och att umgås med min familj och vänner.

 

CV

 

Efter 15 år som grundskollärare utbildade jag mig till speciallärare med matematikinriktning 2012. Fackligt engagerad i Lärarförbundet samt ideellt i Rädda Barnen.

Det gör grundskolan samt dess elever till mitt specialistområde och stora intresse.