Stina Bergström

Politisk sekreterare för Miljöpartiet i Uppsala kommun

Robert Halvarsson
Stinas hjärtefrågor

Skog och biologisk mångfald.

Vi människor är beroende av ekosystemen som ger oss luft, vatten, energi och mat. Därför måste skogen, jorden och vattnet brukas på ett hållbart sätt. Miljöpartiet vill bevara våra djur- och växtarter och skydda skogarna.

Tåg och kollektivtrafik.

Jämställdhet.

Människors möjligheter att leva sina liv ska inte begränsas av kön eller könsidentitet. Miljöpartiet är ett feministiskt parti, vi nöjer oss först när samhället är jämställt.

”Kollektivtrafiken är viktig för landsbygden. Vi behöver snabbtåg och tåg som stannar vid de mindre stationerna.”

Mer om Stina Bergström

Personligt

Journalisten som blev fredsaktivist, som blev miljöpartist. Jag försökte förändra världen genom att skriva om den och genom att demonstrera. När jag upptäckte att den gröna politiken handlar både om att stoppa vapenexporten och rädda miljön, då gick jag med i partiet.

Jag är född och uppvuxen i Uppsala men flyttade som 20-åring till Göteborg. Där engagerade jag mig i freds- och miljörörelsen, utbildade mig till journalist och träffade en Värmlänning. Han är idag pappa till mina två vuxna barn.

Jag bor på landet i Högboda i Kils kommun, där jag tidigare var aktiv inom kommunpolitiken. På fritiden är jag gärna ute i skogen, rensar i trädgården, läser och umgås med vänner.