Klimat och miljö

Klimat- och miljöfrågorna är vår tids stora ödesfrågor. Mycket i vårt sätt att leva påverkar klimat och miljö - till exempel vad vi äter, var vi bygger, hur vi tar hand om mark och natur, hur vi värmer våra hus, transporterar oss och konsumerar.

Miljöpartiet vill

  • Upplands-Bro ska bli en Fossilfri kommun
  • Ökad ekologisk mat i våra verksamheter
  • Solpaneler på våra kommunala byggnader

Klimat- och miljöfrågorna är vår tids stora ödesfrågor. Mycket i vårt sätt att leva påverkar klimat och miljö - till exempel vad vi äter, var vi bygger, hur vi tar hand om mark och natur, hur vi värmer våra hus, transporterar oss och konsumerar. Vi ska ta ansvar för hotade miljöer, arter och biologisk mångfald.

Upplands-Bro ska vara en klimatneutral kommun. Det betyder att kommunen minskar sin klimatpåverkan så mycket som möjligt och kompenserar för att neutralisera återstående utsläpp. Kommunen ska satsa på förnyelsebar energi och energibesparingsprogram. Klimat- och miljöpolitiken ska främja klimatsmarta trafikslag och påverka kommunens fysiska planering. Gifter i luft, vatten och mat riskerar vår och våra barns hälsa och måste bort. Våra beslut utgår ifrån en solida- ritet med kommande generationer.

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: