Jobb, försörjning & företagande

Alla som kan jobba ska jobba. Vi vill driva på för att minska arbetslösheten i Avesta kommun och få fler personer från försörjningsstöd till egen försörjning. Dessutom vill vi stötta och göra det enkelt för personer att driva företag i Avesta.

Under den kommande mandatperioden vill vi:

  • Att Avesta kommun ska vara en god kund hos lokala entreprenörer inom olika områden, vi ska gynna våra lokala företagare genom att ställa krav på bland annat närproducerade produkter.
  • Att Avesta kommun ska gynna grönt företagande, forskning och utveckling genom att samarbeta och upphandla hos företag med hållbar verksamhet.
  • Se till att hjälpa våra lokala entreprenörer snarare än att stjälpa dem, Avesta kommun ska ha en enkel och snabb hantering av exempelvis bygglov, planändringar och tillstånd för företagare.
  • Verka för insatser som hjälper personer långt ifrån arbetsmarknaden att komma in i arbete genom exempelvis arbetsintegration, ställa sociala krav vid upphandlingar och hjälpa företagare i behov av arbetskraft att komma i kontakt med arbetssökande personer som uppbär kommunalt försörjningsstöd.
  • Verka för att fortsätta den rekordsnabba positiva trenden vad gäller ungdomsarbetslösheten inom kommunen.
  • Se över möjligheten att främja och låta privara entreprenörer bedriva bolag inom fler välfärdsområden såsom tillåts idag inom skola och barnomsorg.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: