Jobb & företagande

Jobb & företagande

Alla som kan jobba ska jobba. Vi vill driva på för att minska arbetslösheten i Avesta kommun och få fler personer från försörjningsstöd till egen försörjning. Dessutom vill vi stötta och göra det enkelt för personer att driva företag i Avesta.


Under den kommande mandatperioden vill vi:

  • Att Avesta kommun ska vara en god kund hos lokala entreprenörer inom olika områden, vi ska gynna våra lokala företagare genom att ställa krav på bland annat närproducerade produkter.
  • Att Avesta kommun ska gynna grönt företagande, forskning och utveckling genom att samarbeta och upphandla hos företag med hållbar verksamhet.
  • Se till att hjälpa våra lokala entreprenörer snarare än att stjälpa dem, Avesta kommun ska ha en enkel och snabb hantering av exempelvis bygglov, planändringar och tillstånd för företagare.
  • Verka för insatser som hjälper personer långt ifrån arbetsmarknaden att komma in i arbete genom exempelvis arbetsintegration, ställa sociala krav vid upphandlingar och hjälpa företagare i behov av arbetskraft att komma i kontakt med arbetssökande personer som uppbär kommunalt försörjningsstöd.
  • Verka för att fortsätta den rekordsnabba positiva trenden vad gäller ungdomsarbetslösheten inom kommunen.
  • Se över möjligheten att främja och låta privara entreprenörer bedriva bolag inom fler välfärdsområden såsom tillåts idag inom skola och barnomsorg.

Nyheter på Jobb & företagande

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter