Cheryl Jones Fur

Gruppledare för Miljöpartiet i Växjö, ledamot i kommunstyrelsen, ordförande i miljö- och hållbarhetsberedningen, andra vice-ordförande i tekniska nämnden

Cheryl och Magnus P Wåhlin inviger MP Växjös valstuga.
Cheryls hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Vi vill öka takten. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland.

Miljö.

Vi vill ha en hållbar värld, där alla kan leva goda liv. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden. Vi vill satsa på ekologisk mat, förnybar energi, hållbara transporter och grön ekonomi.

Trafik.

Vi vill att du ska kunna resa, möta nya människor och uppleva andra kulturer - utan att bidra till klimatförändringar. Därför vill vi ställa om trafiken. Vi vill ha helt fossilfria resor och transporter av gods.

Cheryl Jones Fur

Mer om Cheryl Jones Fur

Cheryl Jones Fur om politik

Jag har en vision av en hållbar framtid där klyftorna mellan människor minskar. Denna vision baseras på solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, med kommande generationer och med världens alla människor. För att nå ditt krävs folk som tar politiskt ansvar och jag gör det genom att ställa upp i kommun-, region- och riksdagsvalen.

Min motivation inom politik kan hittas i Miljöpartiets valmanifest där det står att ”Miljöpartiet de gröna går till val för att vi vill kunna svara att vi tillsammans förändrade historien och byggde en bättre värld för både människor, djur och natur.”

Om jag får väljarnas förtroende kommer jag arbeta hårt för en grön omställning av samhället – i Sverige och i världen. Miljö- och klimatfrågor är bland de politiska frågor som intresserar mig mest, men även natur- och djurskydd engagerar mig starkt.

Det är vi som delar den här planeten nu som avgör framtiden.

Nu. Klimatet kan inte vänta.

Personligt

Jag är doktor i zoologi och har ett företag där jag arbetar med översättning av facklitteratur. Efter valet 2014 har jag ägnat min tid åt lokal politik i Växjö då jag är gruppledare för Miljöpartiet. 

Jag flyttade till Sverige från Oklahoma (USA) för snart 30 år sedan och ser det som en tillgång att komma från ett annat land än Sverige och en annan kontinent än Europa. Mångfald är ett viktigt inslag i politiken då det alltid är bra att kunna jämföra mellan olika sätt att leva på och tänka.

Under min fritid är jag helst ut i naturen eller min trädgård. Jag är fågelskådare och tycker om att gå promenader med min hund.

CV

Ledamot i kommunstyrelsen, ordförande i miljö- och hållbarhetsberedningen, andra vice-ordförande i tekniska nämnden

Jag har tidigare varit ledamot i insynsrådet för Sveriges veterinärmedicinska anstalt (SVA) och ledamot i Regionalpolisråd Syd.

Uppdrag

 1. Kommunfullmäktige Växjö
  1. Cheryl Jones Fur
  2. Gunnel Jansson
  3. Magnus Wåhlin
  4. Tobias Adersjö
 2. Kommunstyrelsen Växjö
  1. Cheryl Jones Fur
  2. Magnus Wåhlin
 3. Regional utvecklingsnämnd
  1. Björn Petersson
  2. Cheryl Jones Fur
  3. Marita Bengtsson
 4. Styrelsen Miljöpartiet Kronoberg
  1. Björn Petersson
  2. Cheryl Jones Fur
  3. Christer Ivarsson
  4. Magnus Wåhlin
  5. Marita Bengtsson
  6. Michael Öberg
  7. Nobuaki Kudo
  8. Thea Isaksson
 5. Styrelsen Miljöpartiet Växjö
  1. Cheryl Jones Fur
  2. Erik Lagerlöf
  3. Jonatan Rundqvist
  4. Magnus Folcker
  5. Magnus Wåhlin
  6. Marita Bengtsson
  7. Mikael Svensson
 6. Tekniska Nämnden Växjö
  1. Cheryl Jones Fur
  2. Magnus Folcker
  3. Tobias Adersjö
 7. Viltförvaltningsdelegation för Kronobergs län
  1. Cheryl Jones Fur
 8. Växjö Fastighetsförvaltning AB
  1. Cheryl Jones Fur
  2. Jonatan Rundqvist