Daniel Helldén

Trafikborgarråd

Daniels hjärtefrågor

Trafik.

Du ska kunna resa, möta nya människor och uppleva andra kulturer – utan att bidra till klimatförändringar. Senast 2030 ska både resor och godstransporter vara fossilfria.

Cykel.

Bostäder.

Alla behöver någonstans att bo. Vi vill bygga fler klimatsmarta bostäder och se till att alla har råd med en bostad.

”Vi behöver ta krafttag för att minska bostadsbristen i Stockholm”

Daniel Helldén

Aktuella frågor för Daniel Helldén

Mer om Daniel Helldén

Daniel Helldén om politik

Jag har en vision om ett samhälle med helt fossilfria resor och transporter. Ett samhälle där det är lätt att ta sig fram till fots, på ­cykel och med kollektivtrafik. För att uppnå det så måste vi minska biltrafiken i Stockholm samtidigt som vi investerar i cykelinfrastruktur, spårbunden trafik och bättre lösningar för gående. Då minskar vi stadens klimatavtryck, förbättrar framkomligheten och bygger ett Stockholm för framtiden.

 

Personligt

Jag är född i Luleå, uppvuxen på Lidingö och har bott ungefär halva mitt liv i Stockholm. Innan jag blev borgarråd för Miljöpartiet så var jag verksam som doktor i statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Jag är gift, har tre döttrar, en bonusson samt ett barnbarn. På fritiden tycker jag om att renovera gamla hus.

Sedan hösten 2011 är jag borgarråd för Miljöpartiet i Stockholm, först i opposition, 2014-2018 i en rödgrönrosa majoritet och sedan valet 2018 i en grönblå majoritet. Jag har tidigare bland annat suttit i Miljöpartiets partistyrelse, varit kommunpolitiker i Gnesta i Södermanland och har även uppdrag inom SKL, Sveriges kommuner och landsting.