Circle of Life – modevisning

Circle of Life – modevisning

Lördag 21 augusti bjuder Miljöpartiet i Solna in till den hållbara modevisningen Circle of Life. Det är ett kreativt initiativ där mode och design möter politik och där något nytt och spännande händer i Solna.


Circle of Life är ett samarbete med modeskaparen Naim Josefi, känd bland annat som vinnare av Project Runway Sverige 2012 och nominerad till det brittiska priset Designer of the year 2010 – och inte minst för att ha designat dåvarande MP-kulturministern Alice Bah Kuhnkes (nu EU-parlamentariker) spektakulära Nobelklänning 2017 tillsammans med Bea Szenfeld. Naim Josefi ligger bakom designen av alla plagg som kommer att visas i Circle of Life och det unika är att alla kreationer kommer från second hand och återvunna plagg.

Att visa på hur gamla kläder kan få nytt liv och att återvinning och återbruk kan vara högsta mode är viktigt för Miljöpartiet. I Sverige konsumerar vi i snitt ca 10 kilo kläder per person och år. Produktionen av varje kilo ny textil orsakar klimatutsläpp, kräver stora mängder vatten och förbrukar mycket kemikalier. Samtidigt är arbetsvillkoren ofta dåliga och de som syr kläderna jobbar för låga löner, under långa arbetsdagar och på farliga arbetsplatser. Att konsumera kläder på ett mer hållbart sätt betyder att handla mer second hand, låna eller på annat sätt återanvända. Det vill vi uppmärksamma med Circle of Life! Det är hållbart både ekologiskt, socialt och ekonomiskt!

Idén om en hållbar modevisning väcktes i Miljöpartiets styrelse redan under 2019. Nu, efter en lång period med covid-restriktioner, har vi siktet inställt på att kunna genomföra ett coronasäkert evenemang efter sommaren, när allt fler har fått både en och två doser vaccin. Modellerna i modevisningen kommer bestå av medlemmar i Miljöpartiet och intresserade Solnabor, den som vill vara med och visa upp något av Naim Josefis unika plagg kan kontakta MP Solna.

Ambitionen är att Circle of Life ska skapa en riktig festkänsla på torget utanför Solna centrum, där Solnabor möts och känner samhörighet. Som Federico Fellini säger i filmen 8 1/2, È una festa la vita, viviamola insieme! – Livet är en fest, låt oss leva det tillsammans!

Var: Solnaplan, torget utanför Solna Centrum
När: Lördag 21 augusti kl 14
Hur: Hållbar modevisning med återbrukade kreationer designade av Naim Josefi
Kontakt: solna@mp.se
Evenemanget genomförs under förutsättning att rådande restriktioner tillåter det

Nyheter på Circle of Life – modevisning

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter