Rättvis och hållbar mat 

Västra Götalandsregionens inriktning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning bygger på uppdraget att främja regional utveckling och invånarnas hälsa. Utveckling ska ske av produktion, kompetensförsörjning och goda matvanor som också minskar miljöpåverkan och ökade kundkrav. Därmed vill vi att en strategi upprättas för ökat entreprenörskap och forskning med fokus på hållbarhet, gröna näringar och hållbar livsmedelsproduktion. Miljöpartiet vill öka närproducerad, vegetarisk, vegansk och ekologisk mat ska öka i regionen samt aktivt arbeta mot matsvinn.

Nyheter på ämnesordet

Örebro län, 16 oktober 2025

DN: Kritik mot friskolans middag hos statsministern: ”Sjukt och gränslöst”

Örebro län, 10 oktober 2025

Camilla Hansén: Sverige borde lära av Estland!

Örebro län, 2 oktober 2025

Lundagård: Produktivitetsavdrag – effektivitet eller nedskärning?

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter