Vår kandidat

Hasib Zolic

Bild på Hasib Zolic med magistercertifikat och röstkort för kommunfullmäktige i Vetlanda

Hejsan allihop i Vetlanda!
Jag är en röst för dig som tror på en hållbar (cirkulär) framtid. Med detta vill jag bara presentera mig lite kort och framhäva vilka av mina kvalifikationer ska professionellt kunna driva vårt samhälle till en hållbar utveckling av Vetlanda kommun.

Till vardags studerar jag numera masterexamen i hållbar kommunikation på Jönköping University. Idag är jag magister inom samma fält. I skolan får vi studenter lära oss om hur man ser på hållbarhet, det vill säga: vanliga tekniker och resonemang som går att motivera i linje med hållbarhet. Det är en bred utbildning som har lärt mig att tänka kritiskt, alltså: att hitta nya tillvägagångssätt och se förbi det som ser ut att vara naturligt i samhället – sådant man tar för givet.

Utöver min examina är jag som person lyhörd och lyssnar mer än gärna på dig som har något att säga. Jag vill med detta ta till mig din kunskap för att kunna förvandla Vetlanda kommun till att implementera hållbarhet på både standardiserade och innovativa arbetssätt som inkluderar hållbarhetens tre ”grundpelare”: ekologisk-, ekonomisk- och social hållbarhet.

Under min uppväxt har jag bott i miljonprogram som Varberga (Örebro), Bruket i Simrishamn (Österlen) och Råslätt (Jönköping). Numera finns jag i ett litet rött hus i Alseda. Efter många år av uppväxt och antal lästa böcker är jag fullständigt övertygad om att socialt utanförskap, ekonomiska klyftor och cirkularitet med återvinning är samhälleliga problem som vi behöver greppa tag om. Därför brinner jag för att politiskt kunna åstadkomma att ALLA ska kunna leva, I Vetlanda, utan att känna sig utanför. Bor du här ska du känna dig stolt!

En röst på mig innebär inte bara att du får en politiker du gärna får kontakta och påverka personligen utan även någon som läser de allra senaste böckerna som berör ämnet hållbarhet och som dessutom är uppdaterad av en världskänd institution som Jönköping University.

Vill du pratas vid, eller till och med få ett röstkort, levererar jag det glädjeligen personligen till dig.

/Hasib Zolic, lokal företrädare för Miljöpartiets ideologi om cirkulära samhällen.
hasib.zolic@mp.se
073 – 70 959 36

Nyheter på ämnesordet

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter