Emma Nohrén

Riksdagsledamot, landsbygdspolitisk talesperson

Jag är en naturvetare förankrad i verkligheten och som agerar utifrån kunskap och erfarenheter. Ett levande hav och livskraftig landsbygd står på min agenda!
Emmas hjärtefrågor

Hav, vatten och fiske.

Havet är jordens största plats för liv. Hittills har världens ledare blundat för överfiske och utsläpp. Vi ska öppna deras ögon och genom internationellt samarbete göra haven friska igen.

Lands- och glesbygd.

Sedan alliansen tog över makten 2006 har klyftorna mellan storstad och landsbygd vidgats varje år. När människor tvingas lämna bygder de älskar för att jobben försvinner, butikerna lägger ner och järnvägsstationen stänger så är det något som är fel i politiken.

Jämställdhet.

De mänskliga rättigheterna bygger på allas lika värde oavsett kön. Samhället är inte jämställt, ännu. Därför är Miljöpartiet ett feministiskt parti.

Mer om Emma Nohrén

Emma Nohrén om politik

Jag heter Emma Nohrén och jag kandiderar till Sveriges riksdag. Jag har redan världens roligaste jobb, jag är marinbiolog och jobbar som akvariechef på Havets Hus i Lysekil. Trots det vill jag ägna mig åt politiken på heltid i någon/några mandatperioder. Jag brinner av iver att få vara med och få Sverige på rätt köl igen och jag tror att jag skulle vara bra på det.

Jag är en naturvetare förankrad i verkligheten och som agerar utifrån kunskap och erfarenheter. Det alliansstyrda Sverige är på väg åt fel håll, runt om i Europa luktar det brunt och miljöproblemen verkar ha blivit något man skrämmer barn med men inte tar på allvar. Vi måste göra något och det nu! Mina tre politiska huvudfrågor är ett levande hav, en livskraftig landsbygd och allas lika värde. 

Jag vill få bukt med övergödning och överfiske så vi kan få stå på klipporna och fiska stora fiskar och bada i friska vikar. Jag vill stärka kollektivtrafiken och kommunikationerna runt om i Bohuslän så att vi kan bo kvar men ändå ha nära i tid till jobb och utbildning. Jag vill att alla ska ha samma möjligheter att lyckas oavsett varifrån de kommer eller vilket kön de har.