Märta Stenevi

Riksdagsledamot i Socialförsäkringsutskottet samt ledamot i Pensionsgruppen.

Jag vill vara med och förändra samhället

Jag vill stoppa klimatförändringarna. Jag vill att alla barn ska få växa upp i trygghet och att alla unga ska känna framtidstro och hopp. Jag är övertygad om att Miljöpartiet de gröna är den kraft som behövs inom svensk politik. Det är därför jag engagerade mig och det är därför jag är kvar.

Jag är miljöpartist

  • för att stötta klimatomställningen i alla delar av samhället, i alla branscher, i hela landet och världen. Klimatet och rättvisan hänger ihop – utan en rättvis omställning kommer vi inte kunna hejda klimatförändringarna.
  • för att barns möjligheter att leva sina liv inte ska begränsas av vilka de är, var de kommer ifrån eller vilken bakgrund deras föräldrar har. För att vi ska bygga ett rättvist, jämställt och hållbart samhälle – tillsammans.
  • för att minska klyftorna och öka friheten för alla. Vi ska skapa ett tryggt och jämlikt samhälle.
Märta Stenevi äter vattenmelon vid strandMärta Stenevi äter vattenmelon vid strand

Jag vill göra skillnad

För åtta år sedan satt jag hemma med min yngsta dotter i famnen och läste nyheterna. Jag läste om hur klimatet förändras i en allt snabbare takt. Om rasism och nationalism som breder ut sig. Om barn som växer upp i fattigdom och om unga som saknar framtidstro.

Insikten att jag kunde vara med och förändra fick mig att gå in i politiken. Åtta år senare är jag inte bara kvar, utan helt övertygad om att Miljöpartiet de Gröna kan vara en superkraft i svensk politik. Och att vi med stolthet, självförtroende och jävlar anamma ska bli just det.

märta stenevi i skogenmärta stenevi i skogen

Jag tror på Miljöpartiet

Jag tror på partiet, på våra medlemmar och på vår gröna ideologi. Miljöpartiet de gröna har politiken som gör skillnad. Vi har kraften, kompetensen och modet att genomföra den. Det är dags att vi rätar på ryggen och kavlar upp ärmarna – vi har ett samhälle att bygga.

Jag tror på samtal. Jag tror på att insikt och kunskap föds i mellanrummet mellan människor, när vi med nyfikenhet och respekt möter varandra. Som språkrör vill jag vara närvarande i ett samtal med väljarna. Precis som de så lever jag mitt i vardagspusslet, med barn i skolan och föräldrar som blir gamla. Precis som de så oroas jag över skenande klimatförändringar, men också över ojämlikheten som brer ut sig i samhället.

Märta Stenevi framför maskrosen loggaMärta Stenevi framför maskrosen logga

Vi har den politik som krävs

Vi har den politik som krävs för att både hejda klimatförändringarna och för att bygga ett rättvist samhälle.

Miljöpartiet de gröna vill bygga ut järnvägen och rusta upp vägar så att de blir säkra i hela landet. Varje vuxen i vårt land behövs och ska hitta sin roll i samhället. Vi ska ge varje unge i landet framtidstro och utbildning. Vi ska laga trygghetssystemen. För oss är det självklart att den som förlorar sitt jobb också ska kunna betala hyran tills man hittar ett nytt jobb. Och att pengarna räcker även för den med lägst pension. Alla i samhället ska ha möjlighet att leva trygga liv – oavsett i vilken familj du föds eller på vilken plats på jorden.

Nu bygger vi det gröna moderna samhället. I det samhället hör vi alla ihop. Och det samhället bygger vi tillsammans.

Aktuella frågor för Märta Stenevi

Märta Stenevi bar Nobelklänning från REMAKE Skåne Stadsmission

Ta tillbaka kontrollen över klimatomställningen

Daniel Helldén är Miljöpartiets nya manliga språkrör

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs fler nyheter

Aktuella frågor i region och kommun

Malmö, 1 juli 2019

Märta Stenevis (MP) skarpa uppmaning till alla partiledare: sluta acceptera näthat

Malmö, 22 april 2019

Tysta och passiva partier räddar inte klimatet

Malmö, 28 mars 2019

Malmös styre borde prioritera säkra skolvägar för barn

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.