Aktuella frågor för Fredrik Hanell

Mer om Fredrik Hanell

Fredrik Hanell om politik

Jag heter Fredrik Hanell, är 38 år och bor i Höör tillsammans med min fru och våra två barn. Jag har arbetat som skolbibliotekarie och är i dag doktorand i biblioteks- och informationsvetenskap. På fritiden läser jag gärna, lyssnar på musik och upplever naturen - både på vandringsstigar och i löpspår.

Jag blev miljöpartist för att vara med och bidra till en bättre miljöpolitik och ett bättre samhälle för våra barn. I kommunpolitiken har jag arbetat för ett hållbart Höör med bra förskolor och skolor. I valet 2018 kandiderar jag till Regionfullmäktige där jag särskilt vill bidra till att stärka den psykiska hälsan i Skåne. 

Alla som mår dåligt psykiskt måste enkelt få kontakt med vården och hjälp i ett tidigt skede. Därför vill jag och Miljöpartiet:

  • Att det ska finnas möjlighet till kontakt med psykolog på varje vårdcentral
  • Öka tillgängligheten i barn- och ungdomspsykiatrin genom garanti för återbesök inom 20 dagar
  • Öka möjligheten till självinskrivningar inom psykiatrin i hela Skåne
  • Erbjuda särskilda vårdplatser för unga med missbruksproblematik samt förbättra vården för personer med missbruk och psykisk ohälsa.

 

Personligt

Jag har arbetat fem år som skolbibliotekarie på både grundskola, gymnasieskola och skolbibliotekscentral. Sedan 2010 är jag doktorand i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet. Jag är gift och har två barn i förskoleålder.