Mer om Ulf Holm

Ulf Holm om politik

Jobb- och klimatfrågorna ligger mig varmast om hjärtat. Men också hbt-frågorna och kampen mot all slags diskriminering. Och jag ogillar skarpt rasism.

Personligt

Är sedan Miljöpartiet ingick regering med Socialdemokraterna efter valet 2014 statssekreterare åt finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP). Har tidigare en bakgrund som riksdagsledamot 2002-2014, varav de fyra sista åren som andre vice talman i riksdagen. Satt också i EU-parlamentet 1995-1999. I riksdagen ägnade jag mig mest åt frågor i Arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden.

Har bott i Lund sedan 1987/88. Uppvuxen i Staffanstorp men efter gymnasiet flyttade jag in till Lund. Jag började på universitetet men har aldrig blivit klar med min utbildning på dåvarande Förvaltningslinjen eftersom studieuppehållen blivit många och intressena ännu fler.

Jag blev ersättare i Lunds kommunfullmäktige men fick snart avsäga mig detta då jag blev invald i EU-parlamentet i september 1995, där jag satt till valet 1999. Har suttit i Miljöpartiets partistyrelse 1998-2007, och mellan 1999-2006 var jag dess sammankallande under dåvarande språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

Var mellan 2011 och 2015 också ordförande i min hemavdelning, Miljöpartiet de gröna i Lund.

Mellan varven har jag också hunnit med att resa en hel del. Särskilt Indien intresserar mig och charmar mig med allt som landet kan ge. Har ofta tänkt på att flytta dit, men många som jag träffat i Indien har sagt att ska jag förbättra för människorna i Indien så måsta jag förändra vårt sätta att leva i den rikare delen av världen. Det ligger mycket i det. Men drömmen har jag kvar.