Skånes grönaste valmanifest

Lyssna

Miljöpartiet de gröna i Skånes valmanifest innehåller beskrivningar och konkreta politiska förslag som vi vill driva i Region Skåne under mandatperioden 2018-2022.

Miljöpartiet de gröna i Skånes valmanifest innehåller beskrivningar och konkreta politiska förslag som vi vill driva i Region Skåne under mandatperioden 2018-2022. Här kan du läsa i en blädderbar version. We have short versions in English, ArabicSomali and Dari samt en lättläst version.
 

Valmanifestet har totalt 74 förslag inom sex för oss helt avgörande teman:

Miljö och klimat

Hållbart resande

Nära och tillgänglig vård

Psykisk hälsa

Livskvalitet och folkhälsa

Vi utvecklar Skåne

 

Skåne och resten av Sverige står inför många utmaningar. Vi är övertygade om att det finns minst lika många lösningar. Miljöpartiet vill arbeta för ett Skåne som bygger på solidaritet med människor, djur och natur. Vi vill öka andelen hållbara resor. Vi vill att alla skåningar ska ha tillgång till god vård. Vi vill ha ett smartare och grönare samhälle. Vi vill återvinna och återanvända mer, minska onödig konsumtion och säkra att vi inte lever över jordens resurser.

Det är nu vi väljer vad vi ska kunna svara när våra barn och barnbarn frågar vad vi gjorde.

Ska vi ha en modern klimatpolitik eller blunda och hoppas att någon annan gör jobbet? Ska vi ta hand om varandra eller låta var och en klara sig själv? Ska vi bo i ett Skåne där samhällsklyftorna ökar eller i ett Skåne som bygger på jämställdhet, medmänsklighet och framtidstro?

Här hittar du hela Skånes grönaste valmanifest som pdf.

Här hittar du hela Skånes grönaste valmanifest som blädderbar version.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: