Kandidera till valet 2022

Kandidera till valet 2022

Delar du vår oro för att utsläppen minskar för långsamt, att arter utrotas och att ojämlikheten i samhället ökar? Vill du också rädda livet på jorden och skapa en bättre värld? Då tycker vi att du ska kandidera till valet 2022. Klicka på rubriken ”Kandidera till valet 2022” så får du veta hur du går till väga!
Du kan kandidera nu! Genom att kandidera kan du bli en av de som står med på Miljöpartiets valsedlar i Västerbotten. De som står med på valsedeln kan efter valet få en plats i någon av de politiska församlingarna – i riksdagen, i regionfullmäktige eller i kommunfullmäktige – för att representera Miljöpartiets väljare i kampen för en levande planet och en rättvis värld.

Vill du kandidera, eller kanske nominera någon du känner? Följ stegen nedan!

  • Fundera först ut vilken politisk nivå du vill kandidera till. Du kan kandidera till riksdag, region eller kommun – du kan också kandidera till alla tre samtidigt!
  • Vill du kandidera till riksdag och/eller region? Då gör du såhär: Fyll i enkäten som du hittar här. Skicka enkäten som bilaga till vasterbotten-valb-epost@mp.se. Ni som kandiderar till valbar plats skickar även med ett CV. Deadline 12 november.
  • Vill du kandidera till kommun? Läs nedan hur du gör i din kommun:
  • Kandidera i Umeå: Fyll i enkäten som du hittar här. Skicka in det som bilaga till umea-valberedning@mp.se. Ni som kandiderar till valbar plats skickar även med ett CV. Deadline 12 november
  • Kandidera i Skellefteå: Skicka ditt namn och kontaktuppgifter till Rune Wästerby, wasterby@gmail.com. Deadline 15 november.
  • Kandidera i Lycksele: Kontakta Mårten Johansson, kennelofelas@gmail.com
  • Kandidera i Vännäs: Kontakta Emma Widmark, emmampvannas@gmail.com.
  • Kandidera i någon annan kommun i Västerbotten (Bjurholm, Dorotea, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Vindeln eller Åsele): Fyll i enkäten som du hittar här. Skicka enkäten som bilaga till vasterbotten-valb-epost@mp.se. Ni som kandiderar till valbar plats skickar även med ett CV.

Vill du veta mer om vad Miljöpartiet Västerbotten tycker i olika frågor? Läs mer längre ner på hemsidan under Frågor A-Ö.

Nyheter på ämnesordet

Örebro län, 1 mars 2024

Camilla Hansén (MP): Vi behöver europeisk politik för länets mathantverkare

Uppsala län, 22 februari 2024

Våra förtroendevalda

Örebro län, 19 februari 2024

Adam Arnesson (MP): Motståndskraften behöver stärkas

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter