Livsmedelsproduktion och lantbruk

  • Minska matens klimatavtryck! Vi vill att regionen ska upphandla
    livsmedel som har låg klimatpåverkan, stärker den biologiska mångfalden och
    säkerställer djurens rätt.
  • Enklare upphandling för producenterna! Vi behöver fler lokala
    livsmedelsproducenter i Västerbotten, stora som små. Vi vill förenkla för
    mindre livsmedelsproducenter att delta i offentlig upphandling.
    Upphandlingen kan förenklas genom att till exempel skapa en modell där
    volymen livsmedel som ska upphandlas delas upp i mindre kvoter.
  • Fler slakterier i Västerbotten! Det behövs fler slakterier i länet. Fler
    slakterier är en förutsättning för en ökad andel närproducerat kött och bättre
    djurhälsa.
  • Grön fond för bönder! Vi vill skapa en regional grön fond för lantbrukare
    och skogsbrukare. Den gröna fonden ska stimulera investeringar för att ställa
    om och utveckla branschen. Förädlingsindustrin är ett exempel som har en
    stor potential att utvecklas i Västerbotten.
  • Fler som jobbar inom gröna näringar! Vi vill att jobb inom de gröna
    näringarna (jordbruk, trädgård och skogsbruk) marknadsförs. Jord- och
    skogsbruk ska vid behov erbjudas stöd för att förenkla ägarskiften och
    generationsskiften.

Nyheter på ämnesordet

Uppsala län, 25 april 2024

Regionbudget 2025 – Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 17 april 2024

Grön ungdom: EU-valet närmar sig med stormsteg

Västmanland, 17 april 2024

Klimat. Demokrati. Klimat.

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter