Skeppsbroplatsen

Skeppsbroplatsen

Vi vill utveckla Skeppsbroplatsen till en attraktiv mötesplats för Strömstadsbor och besökare.

I samband med det nu avbrutna projektet för att omskapa Canningområdet och Skeppsbroplatsen hade vi möjlighet att utveckla kommunens mest attraktiva läge. Platsens läge är alldeles för värdefullt för att vi skall fylla den med parkeringsplatser och vi anser att ytorna vid vattnet istället ska utvecklas till allmänna platser i form av torg, park och strandpromenad. Dessutom ser vi gärna en badplats vid spetsen av Röudden samt en strandpromenad runt berget.

Strömstad är en turiststad, så varför inte skapa en plats som turister kan häpnas över och längta tillbaka till, och en plats som Strömstadsborna kan vara stolta över.

Som ett första steg, i avvaktan på att projektet återupptas, föreslår vi en kompromiss med en förskönad strandpromenad där endast ett fåtal parkeringsplatser berörs.

Skeppsbroplatsen är en av våra mest attraktiva ytor, med fri vy mot vår vackra skärgård. Vi vill underlätta för strömstadsbor och besökare att njuta av utsikten genom att försköna strandpromenaden mellan Silverpilskajen och Röudden.

Ett enkelt sätt att tillskapa en trevligare och mer inbjudande miljö vore att ta i anspråk de parkeringar, ca 15 st, som ligger längst ut mot vattnet och där placera ut bänkar, bord och blommor. För oss som vill ha en allmän plats på Skeppsbroplatsen skulle det innebära ett första steg i rätt riktning.

Miljöpartiet vill:

  • att den befintliga promenaden längs vattnet på Skeppsbroplatsen breddas och förskönas genom att placera ut blommor, bänkar och bord på de ca 15 parkeringsplatser som ligger närmast vattnet.

Nyheter på Skeppsbroplatsen

Strömstad, 8 april 2022

Strandpromenad från Röudden till Surbrunn

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter