Knapp Britta Thyr toppar listan

Lyssna

Miljöpartiet presenterar 34 namn till Kommunfullmäktige! Miljöpartiet de gröna Härnösand - en av Miljöpartiets största lokalavdelningar - har på sitt årsmöte i helgen valt sina kandidater till kommunfullmäktige inför valet i höst.

Knapp Britta Thyr, Göran Hådén, Hibo Abdullahi, Per Sander och Saeida Noori. Miljöpartiets toppkandidater till Härnösands kommunfullmäktige 2018.

Thyr toppar MP-listan i Härnösand 

 

Listan toppas av Knapp Britta Thyr, som idag är gruppledare för Miljöpartiet i Härnösands kommunfullmäktige och även vice ordförande i samhällsnämnden. Till vardags jobbar hon som teckenspråkstolk. 

- Jag är glad och hedrad av stödet i partiet! Nu ser jag fram emot att fortsätta Miljöpartiets starka arbete i kommunen för ett hållbart och solidariskt samhälle. Vi ska använda begränsade resurser klokt med ett långsiktigt helhetsperspektiv. Det finns mycket att göra - inte minst för miljön, jämställdheten och den psykiska hälsan. Härnösand är en vacker kommun med ett rikt kulturliv och stor potential.

 

Tvåa på listan är Göran Hådén, som idag är andre vice sammankallande i Miljöpartiets partistyrelse på riksnivå och ledamot i Härnösands skolnämnd. Hådén står även tvåa på länets riksdagslista.   

- Mitt huvudfokus är miljö. Härnösand behöver fler och mer sammanhängande cykelvägar. Offentlig upphandling och sparande måste bli ekologiskt hållbart, vilket även skulle främja ekonomin. Vi ska sprida goda exempel. Klimatet kan inte vänta. 

 

Hibo Abdullahi med långvarig politisk erfarenhet och Per Sander, vice ordförande i KF, som tillsammans med Knapp Britta Thyr är ledamöter i Kommunfullmäktige idag, är också repekterade i Härnösands föreningsliv. Saeida Noori, 22, är helt ny. Hon har erfarenhet av Skolnämnden och är ordförande i Grön Ungdom Härnösand.

 

Hela listan: 

1 Knapp Britta Thyr

2 Göran Hådén

3 Hibo Abdullahi

4 Per Sander

5 Saeida Noori

6 Myriam Estrella-Näslund

7 Göran Umefjord

8 Ninni Smedberg

9 Mohamed Abdulwahab

10 Mikaela Edholm

11 Lars Landström

12 Kicki Östensson

13 Joakim Byström

14 Anna Burenius

15 Måns Palmstierna

16 Katarina Schiebe

17 Ghaidaa Shihab

18 Joakim Drejare

19 Claire Keza

20 Carsten Brosjö

21 Christine Sprinzl

22 Erik Norberg

23 Ruth Lusevikueno

24 Benny Magnusson

25 Juliette Eshragi

26 Abdel Ben Salem

27 Rebecka Bjurhall

28 Lama Alhelwani

29 Jeff Forssell

30 Linn Olauson

31 Rune Wikström

32 Karin Frejarö

33 Tomas Frejarö

34 Amanda Lind

 

Miljöpartiet har idag fem ledamöter och tre ersättare i kommunfullmäktige efter att förra valet 2014 nått sitt bästa resultat hittills, med 10,7 procent av rösterna i Härnösand. 

 

Som ordförande i lokalavdelningen omvalde årsmötet Per Sander. 

Ny vice ordförande blev Lisa Dahlén.

 

För mer information: 

Knapp Britta Thyr

073 508 28 16
[email protected] 

 

Göran Hådén

070 95 66 208

[email protected]

 

Per Sander

070 214 56 49

[email protected] 

[email protected]