Helena Winter

Ordförande Miljöpartiet i Kristianstad samt ers. i Kollektivtrafiknämnden Region Skåne

Helenas hjärtefrågor

Barnfattigdom.

Mer än vart tionde barn är fattigt i Sverige. Miljöpartiet föreslår en nationell handlingsplan för att minska barnfattigdom.

HBTQ.

Miljöpartiet vill riva ner de normer som begränsar och förtrycker människor. Vi accepterar inte diskriminering, osynliggörande och dåligt bemötande av HBTQ-personer. Vi vill skapa ett samhälle där alla har rätt att vara sig själva och respekteras för det.

Tåg och kollektivtrafik.

Mer om Helena Winter

Helena Winter om politik

För mig är alla människors lika värde centralt och vi ska alla ha förutsättningar för att bli det bästa vi kan bli.
Men vi lever ju inte isolerat utan i ett stort ekosystem, från minsta plankton till största blåval, från lilla myran till de stora elefanterna, från lilla ekollonet till största ek.
Vi måste vara rädda om den sköra balans som råder i vårt ekosystem och när vi nu närmar oss flera graders temperaturökning så är det nu vi måste agera medan tiden ännu finns.
Men förändring är aldrig lätt, aldrig enkelt, aldrig bekvämt utan kräver mod och uthållighet.
Tillsammans är jag övertygad om att vi kan förändra!

 

Personligt

Jag bor med man och våra två barn i utkanten av Kristianstad. Vi flyttade till Kristianstad i samband med högskolestudier och blev kvar för att vi inte kunde (och kan fortfarande inte) komma på något bättre ställe att bo på. Kristianstad är inte för stort men inte heller för litet.
Jag gillar att vi har naturen runt husknuten men att tåget på bara någon timme kan ta mig till Malmö eller Köpenhamn.