Ett grönare Tyresö

Ett grönare Tyresö

Vi som delar den här planeten avgör framtiden nu. Vi vet att klimatförändringar och andra miljöhot påverkar människor över hela planeten, inklusive oss i Tyresö. Som människor är vi helt beroende av en planet som mår bra och kan ge oss den friska luft, den näringsrika jord och det rena vatten vi behöver.

Det som är bäst för miljön ska alltid vara det enklaste och mest ekonomiska valet för människor. Riksdagen har beslutat att Sverige ska vara klimatneutralt år 2045. Vi gröna vill se till att Tyresö gör sin del för att det ska bli verklighet och når Tyresös nya klimatmål om nettonollutsläpp 2030. Vi vill att det ska vara enkelt för kommuninvånarna att bidra!

Sedan Miljöpartiet tillsammans med Liberalerna och Socialdemokraterna efter valet 2018 tog över styret av kommunen, har ambitionerna för miljö- och klimatarbetet höjts avsevärt, vilket också gett resultat. Tidningen Aktuell Hållbarhet genomför sedan 2009 en årlig rankning av kommunernas miljöarbete. Sedan 2019 har Tyresö klättrat hela 155 placeringar. Av landets 290 kommuner är nu Tyresö 10:e miljöbästa kommun.

Detta är våra prioriteringar för ett grönare Tyresö:

Klimatsmarta transporter Läs mer
Hållbar stadsbyggnad Läs mer
En välmående natur Läs mer
Energieffektivisering, förnybar energi, återvinning och cirkulär ekonomi Läs mer

Nyheter på Klimat och miljö

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter