Fler klimatsmarta bostäder

Alla har rätt till ett eget hem. Vi behöver fler bra bostäder med rimliga kostnader och hyror. För oss är det självklart att varje människa ska ha möjlighet att skapa ett eget hem.

Alla behöver ett hem. Det nya gröna folkhemmet ska byggas med klimatsmarta bostäder till låga kostnader, så alla  får möjlighet att skapa sig ett eget hem, på egen hand eller tillsammans med andra. Det vi bygger ska vara trivsamt och tryggt för människor, med god arkitektur och grönska. Det ska inte krävas rika föräldrar eller ett stort arv för att kunna få en bostad.

Vi vill

  • Bygga fler klimatsmarta hyresrätter med rimliga hyror, utveckla och utöka investeringsstödet som gjort det billigare att bygga och se till att fler kan äga sin bostad
  • Minska hemlösheten, genom en nationell strategi som på riktigt minskar hemlösheten och en bostadsstiftelse som finansierar en bostad för dem som inte har ett tryggt hem.
  • Stoppa renovräkningar. Renovering ska inte vara så lyxig att människor måste vräkas från sina hem. Vi vill stärka hyresgästernas ställning vid renovering
  • Införa ett rot-stöd för hyresrätter och stimulera hållbar renovering genom statligt långsiktigt stöd.