God, hälsosam och klimatsmart mat

Lyssna

Miljöpartiet vill

  • Öka andel ekologiska livsmedel till minst 60% 2018.
  • Att landstinget jobbar med klimatsmart mat, d v s mat med låg klimatpåverkan.

Den mat som tillagas och serveras inom landstinget ska inte bara vara näringsriktig utan även tilltalande, välsmakande och klimatsmart. Det här innebär bland annat mindre andel kött och animaliska produkter, men mer närproducerad och säsongsanpassad mat. På menyn ska det alltid finnas fullgoda vegetariska rätter. Utgångspunkten ska vara att mat ska tillagas nära. Landstinget ska efterfråga råvaror som är ekologiska, rättvisemärkta och fria från genmanipulerade grödor. Det gäller såväl patientmat som den mat som serveras i personalrestaurang och caféer. I restauranger, caféer och kiosker ska det vara enkelt att göra hälsosamma val.

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: