Vår politik

Lyssna

Vi vill skapa ett hållbart samhälle. Vi vill ta oss an klimatet, ge alla barn en ärlig chans i skolan och satsa på nya jobb och jämställdhet.

Klimatet kan inte vänta.
Klimatet kan inte vänta.

Klimat

Barnens framtid står på spel. Vi vill göra det enklare att vara miljövänlig - och satsa på allt från kollektivtrafik och solenergi till ekologisk mat.

 

 

Vi satsar på en jämlik skola.
Vi satsar på en jämlik skola.

Skola

Varje barn ska få en ärlig chans. Därför vill vi ge eleverna mer tid med sina lärare - och lärarna högre lön och fler anställda omkring sig.

 

 

Vi vill ha en hållbar värld.
Vi vill ha en hållbar värld.

Miljö

Miljöpartiet vill ha en hållbar värld där alla kan leva goda liv. Vi tar ansvar för kommande generation. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden. Vi vill satsa på ekologisk mat, förnybar energi, hållbara transporter och grön ekonomi.

 

Ingen ska tvingas fly.
Ingen ska tvingas fly.

Migration

Miljöpartiet har en vision om en värld utan gränser där alla kan flytta, men ingen kan tvingas fly. Verkligheten är idag långt från vår vision. Vi vill ändra på mycket.

 

 

Fler frågor

Miljöpartiet i regeringen

Miljöpartiet ingår nu i regeringen för att genomföra grön politik.

Miljöpartiet nära dig

Vi finns i hela landet. För att läsa om vår lokala politik kan du välja kommun här.

Framtidstro sedan 1981

Sedan Miljöpartiet bildades har vi arbetat för ett hållbart samhälle. Vår politik vilar på solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, kommande generation och världens alla människor. Välkommen du också.